2021. május 23., 14:59

Nézze meg a Titkainkat!

A Pintér Béla és Társulata az online térben is elérhetővé tette talán legsikeresebb drámáját. A Titkaink című színművet 2021. május 25-én, kedden 19 órától másnap hajnali 2 óráig lehet megtekinteni.

Titkaink
Fotó: www.pbest.hu

Csáki Judit szerint a Titkaink, amiben Friedenthal Zoltán, Csákányi Eszter, Roszik Hella, Enyedi Éva, Pető Kata, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Póta György, Pelva Gábor és Pintér Béla is feltűnik, azért felkavaró, mert pusztán tükör, és rémes a kép, amely visszanéz ránk.

Őszinte könyörtelenséggel beszéli ki közös dolgainkat, egy társadalmat meghatározó traumaegyüttest, miközben a múlton keresztül a máról és a jövőről is szól; s teszi mindezt egy mesterien megírt dráma alapján, egy minden apró részletében kidolgozott rendezésben, formailag vegyítve a hagyományosat az előremutatóval, elképesztően ötletes vizualitással, és egytől egyig mélyen átélt, emlékezetes színészi alakításokkal”

– fogalmazta meg kritikájában Kovács Bálint.

A szünet nélkül előadott 115 perces színmű a 2013. szeptemberi bemutatója óta számos kitüntetést nyert. 2014-ben a Színikritikusok Díját is elhódította; A legjobb előadás és A legjobb új magyar dráma kategóriákban egyaránt a Titkaink bizonyult a legmeggyőzőbbnek. A legtöbbször a Szkéné Színházban játszott darabot, amit a The New York Times szívszaggató magyar musical-tragikomédiának nevezett, a 40. Fadil Hadži Days of Satire Festival elnevezésű rendezvényen A legjobb előadás, A legjobb szöveg és A legjobb színész kategóriájában is díjazták.

Pintér Béla, a darab szerzője és az előadás rendezője a korai nyolcvanas évek Magyarországának morális problémáit viszi színre, méghozzá olyan kotta szerint, ami a Broadway-n egészen egyedülálló”

– írta a The New York Times.

A Filmworks által 2013. október 6-án készített felvételt a 3 900 forintos jegy megvásárlása után május 25-én 19 órától másnap hajnali 2 óráig tekinthetik meg.

A jegyvásárláshoz és további információkhoz kattintsanak ide, ha pedig ízelítőt látnának az előadásból, ide.

„István, a zenész (Friedenthal Zoltán) rögtön a darab kezdetén megvallja egy pszichiáternőnek, hogy vonzalmat érez hétéves nevelt lánya iránt. A felesége iránti vágya már kihűlt. Egy másik párnak is gondjai vannak: Imre (Pintér Béla), aki sikeres néptánctanár, miként azt egy alkalommal ki is mondja, megszállottan szerelmes a meggyőződéses kommunistába, Beába. Imre egy szamizdat újság számára ír cikkeket, zeneileg tehetséges, érzékeny fia pedig gyűlöli az apja új kedvesét. A rendszer már mindenről értesült: tud a „Vasfüggöny” című szamizdatújságról és a zenész pedofil hajlamáról is. A táncházban akad besúgó. Istvánt is beszervezik, ki kell szolgáltatnia a rezsimmel szemben kritikus barátját. Ráadásul egy magas rangú politikus, aki még a Kossuth-díjjal is kitüntetteti, szexuális ajánlatot is tesz neki. Ez az István nem áll jól, egy személyben tettes és áldozat. Végül, amikor már mindenkit tönkretett, akiket szeretett, végzetes cselekedetre szánja el magát” – foglalta össze a cselekményt Norbert Mayer a Die Pressében.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.