2021. május 27., 12:00

Negyven előadást tervez idén nyáron a Zenthe Ferenc Színház

Féléves kényszerszünet után, e hét folyamán meg- és újrakezdi országjárását a salgótarjáni teátrum. A Zenthe Ferenc Színház társulata augusztus 20-ig a tervek szerint 40 székhelyen kívüli felkérésnek tesz eleget: az előadás-helyszínek között megtalálhatóak neves szabadtéri fesztiválok és a Déryné Programban résztvevő községek-városok egyaránt, de elmaradt vendégjátékaik pótlását is megkezdik. Továbbá a színház igazgatósága egy szabadtéri fesztivál elindításán is munkálkodik.

Tamási Áron - Énekes madár című színdarab előadása a Zenthe Ferenc Színházban
Fotó: Zenthe Ferenc Színház

Már zajlanak a felújító és esetenként szerepátvevő próbák a Zenthe Ferenc Színházban, ugyanis május 27-én Vasváron – a hosszú kényszerszünet után – a Szent Péter esernyője című sikerdarabjával lép színpadra a társulat, s kezdi meg igencsak változatos és sűrű nyári turnéját – adta hírül a teátrum.

A soron következő három hónapban a tervek szerint negyven vendégjáték vár Nógrád megye színházára. A helyszínek között neves szabadtéri fesztiválok és turisztikai desztinációk is megtalálhatók, köztük a szentendrei Skanzen, a Városházi Esték (Békéscsaba), a Muzsikál az Erdő (Mátra), a Kultkikötő (Balatonboglár), az Agria Játékok (Eger), az Esztergomi Várszínház, valamint a Szarvasi Vízi Színház, de a társulat megfordul Sárvár, Gyöngyös, Jászberény, Nagykőrös és Sajószentpéter szabadtéri színpadán is.

A színház emellett folytatja turnéját a Déryné-program Országjárás alprogramja keretében, főként Molnár Ferenc Az ördög és Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című darabja kerül színre előadásukban az ország legtávolabbi járásaiban, például Edelényben, Zalaszentgróton vagy a Békés megyei Szeghalomban. A budapesti Szkéné Színházban (Amit akartok – Vízkereszt), Szekszárdon (Tündérlaki lányok) és Cegléden (Lovagias ügy) a Zenthe Ferenc Színház egyes elmaradt előadásait is pótolják.

A társulat emblematikus vendégművésze, Koltai Róbert főszereplésével sikerre vitt Képzelt beteg és Lovagias ügy című produkció is jubileumához érkezik júliusban: előbbi Balatonbogláron, utóbbi Egerben ünnepelheti ötvenedik előadását.

A Zenthe Ferenc Színház természetesen szűkebb pátriája közönségét is szeretné kiszolgálni: a teátrum vezetése gőzerővel dolgozik egy 2021 augusztusi, salgótarjáni szabadtéri fesztivál elindításán is, amelynek keretében legsikeresebb előadásaik, valamint a Tamási Áron Énekes madár című művéből készült színdarab premierjére kerülne sor a nógrádi megyeszékhelyen. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.