2012. március 14., 14:01

Miklós Attila nyerte a Komáromi Jókai Színház plakátpályázatát

RÉVKOMÁROM. Plakátpályázatot hirdetett a Komáromi Jókai Színház a héten pénteken este bemutatásra kerülő Caligula helytartója című előadásához. A beküldött öt pályamű közül Miklós Attila web- és nyomtatási grafikus munkája végzett az első helyen.

„A pályázatra ugyan én jelentkeztem, de előtte egyeztettem bátyámmal, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a design, az irodalom és a színház területén. Õ jött a galamb ötletével, ami a béke szimbóluma.  Elolvasva a darabot azért is döntöttünk mellette, mert a szereplők a történetben a békét szeretnék elérni. Próbálják megtalálni az utat, hogy mindenkinek jó legyen” – nyilatkozta portálunknak a győztes hozzátéve, a békegalamb az olajágat hozza el, ők azonban egy darab szögesdrótot tettek a csőrébe, ezzel utalva a háborúra.

„Éles kontrasztot akartunk ábrázolni a háború és a béke között” – mondta Miklós. Az, hogy a békegalamb egy szobor feje fölött repüljön, Béres Attila rendező kérése volt. A darabban ugyanis központi elem Caligula szobra. Beszélnek róla, bár nem jelenik meg. „A rendező kérte, legyen a plakáton a szobor, de ne legyen elsőre olvasható” – tette hozzá a grafikus, akit e-mailben értesítettek, hogy plakátterve nyerte a pályázatot. „Nagyon kíváncsi vagyok rá” – ismerte be Miklós Attila, aki még nem látta a kész plakátot. Ha ideje engedi, a következő plakátpályázaton is indul. A Komáromi Jókai Színház ugyanis a napokban ismét plakátpályázatot hirdetett, ezúttal Gogol: A revizor című előadásához. 

Ez a pályázat is nyílt és egyfordulós. Benevezhet bármely magánszemély. A nevezésnek szakmai életrajzot és referenciaanyagokat kell tartalmaznia. Ennek benyújtási határideje március 30, a pályamű leadási határideje május 9. A nevezéseket, majd a pályaműveket a színház címére várják: Komáromi Jókai Színház, Petőfiho 1., 94501 Komárno, e-mail: szinhaz@jokai.sk. A pályázat nyertese egyéni megegyezés szerinti díjazásban részesül. A pályázati kiírással kapcsolatban további információ kérhető a szervezési osztályon, a 035/790-81-13-as telefonszámon. A pályázat első fordulójában benyújtott nevezések érvényesek a második fordulóra is – tudatta a Komáromi Jókai Színház.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.