2018. május 29., 18:45

Meseország ismét kitárta kapuját

A város kulcsának átadásával Dunaszerdahelyen ma délelőtt megkezdődött a 43. Duna Menti Tavasz, a gyermek bábcsoportok és színjátszók országos fesztiválja. A seregszemlén 27 csoport mutatkozik be a Felvidék minden tájáról. Igazi örömünnep a négynapos fesztivál, amikor gyermekzsivajjal telik meg a művelődési ház és az előtte lévő tér.

Duna Menti Tavasz –v2018. május 29.
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: ma7

Az összegyűlt gyermekeket és csoportvezetőiket Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere köszöntötte, aki kiemelte a pedagógusok munkájának fontosságát és elmondta, a fesztivál idejére a város a gyermekek második otthonává válik, ahol új barátságok születhetnek.

Fotó:  ma7

Miután Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke is üdvözölte a szereplőket, átvette Hájos Zoltántól a város kulcsát, s átadta azt a gyermekeknek, jelképezve ezzel azt is, hogy négy napra az övék lesz a város. Rigó Konrád kulturális államtitkár beszédében elmondta, ha a gyermekek már kiskorban megfertőződnek a kultúrával, akkor kultúraszerető felnőttek válnak belőlük. Fekete Irén, az SZMPSZ irodavezetője a pedagógusok áldozatkész munkájáról szólt és arról, hogy a művészeti nevelés a gyermeki elme és lélek pallérozása szempontjából egyaránt fontos.

Fotó:  ma7

Az idén sem maradhatott el a Duna Menti Tavasz emlékművének megkoszorúzása, majd a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt énekelve a gyermekek birtokukba vették a nagytermet és a színpadot. Fél tíztől megkezdődött a döntőbe jutott produkciók seregszemléje, a kezdőnapon összesen 7 produkciót láthatott a közönség.

Fotó:  ma7

A nagy múltú Duna Menti Tavaszon a közönség soraiban nemcsak gyermekek, de felnőttek is helyet foglalnak. Olyanok is, akik egykor maguk is itt mutatkoztak be először a világot jelentő deszkákon. Délutánon három órától pedig – a fesztivál ideje alatt – kísérőrendezvények színesítik a programot.

Duna Menti Tavasz –v2018. május 29.
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.