2012. szeptember 28., 08:46

Már virtuálisan is bejárható Horvátország

ZÁGRÁB. Elindult a Google Street View horvátországi szolgáltatása, a programmal nemcsak Zágrábot, hanem a nagyobb városokat, a szigeteket és a tengerpartot is bejárhatja virtuálisan az érdeklődő.
Veljko Ostojic turisztikai miniszter megjegyezte, a Google nélkül már elképzelhetetlen az élet, így a Street View elindulása a horvát turizmus történelmi pillanata, mert az egész világon még jobban megismerhetik az országot.

A minisztérium már operatív tervet készített a következő idegenforgalmi szezonra, olyat, amely központba állítja a virtuális marketinget és ehhez ideális a Google szolgáltatása - tette hozzá a miniszter.

Josko Mrndze, a Google Adria régióigazgatója a Jutarnji List című zágrábi napilapnak elmondta, hogy egy éven át készültek a felvételek Horvátországról. A kamera nyolcmillió kilométert járt be, a szolgáltatás azonban még így sem teljes, egyelőre az ország mintegy 50 százalékát térképezi fel.

Ulf Spizer, a Street View európai vezetője a személyiségi jogi problémákról megjegyezte, hogy a kamerák a már megszokott módon automatikusan kitakarják az arcokat és az autók rendszámát.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.