2019. május 18., 10:25

Légy jó mindhalálig - két előadás egy nap alatt Rimaszombatban

Egy nap alatt kétszer is bemutatásra kerül a Thália Színház Légy jó mindhalálig című musical előadása 2019. május 30-án a rimaszombati kultúrházban. Móricz Zsigmond történetéből számos feldolgozás készült már, de az egyik legsikeresebb a legendás szerzőpáros Kocsák Tibor és Miklós Tibor zenés darabja. 

legyjomindhalalig_rimaszombat_.jpg

Nyilas Misi szerepét Rimaszombatban a serki származású Antal Márk, a Tompa Mihály Református Gimnázium diákja alakítja.

Az előadásban a Thália Színház oszlopos tagjai, Kövesdi Szabó Mária, Pólos Árpád, Madarász Máté, Dudás Péter, Nádasdi Péter és Bocsárszky Attila is szerepelnek.

Az előadás jelenleg a színház legsikeresebb darabja, melyre hónapokra előre elkelnek a jegyek. A sikerét a gyerekszereplők profikhoz méltó teljesítménye adja. S bár a musical története a műfaj korlátai miatt nem tárja fel az irodalmi alap minden rétegét, így is kiderül belőle, mi történik egy nyíltszívű becsületes fiúval, ha belekóstol az élet kis és nagy hazugságaiba, s ha nem tudja elviselni az igazságtalanságot és naivan hisz a becsület erejében.

„Árulásról, képmutatásról, gyengeségről és lelki erőről, az emberi kapcsolatok törékenységéről és az ember gyarlóságáról szól az előadás – hol meghatóan, hol iróniával, hol kritikusan, hol megértőn, hol viccesen, hol megrendítőn, hol énekelve, hol táncolva, hol esendően, hol bölcsen, de mindig a nézővel játékosan összekacsintva” – írja a színház az ajánlójában. Az előadásban elhangzanak a ma már sláger számba menő dalok, mint a Pogi, A Tízperc, A szívek melegében és Az élet szép.

A Kisebbségi Kulturális Alap támogatásának köszönhetően délelőtt a város magyar ifjúsága szervezetten, tanítóik és tanáraik kíséretében is megtekintheti a darabot, mely vélhetően tartalmas beszélgetés alapjául szolgál majd egy-egy magyar vagy osztályfőnöki óra keretében.

Este 18.00 órától a széles nyilvánosságot és a „repetázni” vágyókat várják a szervezők. A helyreszóló belépőjegyek az esti előadásra 5 eurós áron a Tompa Mihály Könyvesboltban kaphatók. 

Forrás: ozoxymoron.sk

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.