Komáromban helyezik végső nyugalomra Benkő Gézát

hirek.sk 2017. november 21., 14:47
KOMÁROM. Vasárnap érkezett a megdöbbentő hír, hogy Benkő Géza tragikus hirtelenséggel elhunyt. Színházi próba közben, Szerencsen érte a halál. Temetése november 23-án, csütörtökön, 13 órakor lesz a komáromi római katolikus temetőben.

Benkő Géza alig több mint két hete töltötte be 48. életévét. A magyar színjátszás egyik legnagyobb tehetsége próba közben, a most alakult Külhoni Magyar Nemzeti Színház készülő bemutatójának, a Sári bíró című színdarab főpróbahetének első napján lett rosszul a színpadon. "Egy istenadta tehetséggel megáldott színművészt vesztettünk el, akit színházunk a saját halottjának tekint" - közölte vasárnap a megdöbbentő hírt a Külhoni Magyar Nemzeti Színház.

1969. október 28-án született Kiskövesden. Királyhelmecen érettségizett, majd színészdiplomát szerzett Pozsonyban. A szlovákiai magyar színházak, a  Komáromi Jókai Színház, a Kassai Thália Színház és a SZEVASZ Színház mellett játszott Győrben, Nagyszombatban és másutt. Több szlovák filmben kapott nagyobb szerepeket is. Beckett Godot-ra várva című abszurdjában nyújtott teljesítményéért a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján elnyerte a legjobb alakítás díját, majd az idén a legjobb férfi mellékszereplőét is elnyerte a Komáromi Jókai Színház és a kassai Thália Színház Bányavakság című előadásában nyújtott alakításáért.

Temetése november 23-án, csütörtökön, 13 órakor lesz a komáromi római katolikus temetőben.

Forrás: Hirek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS