2022. március 16., 08:01

Kaszás Attila már 15 éve nincs velünk

Valószínűleg sokunk fülében visszacseng a hangja, ahogy énekel, vagy verset mond, vagy csak egyszerűen elmondja, hogy milyen büszke magyarságára, szülőföldjére, kisfiára...

Kaszás Attila
Fotó: Wikipedia

Kaszás Attila a Jászai Mari díjas színész a mátyusföldi Vágsellyén született 1960. március 16-án. Gyerekkora Vágfarkasdhoz kötődik, ahol a szülei tanítottak, de ugyanúgy otthon érezte magát Zsigárdon, édesanyja szülőfalujában is.

1979-ben fölvették a budapesti Színház- és Filmművészeti Főiskolára, majd annak elvégzése után tizenöt évig a Vígszínház, 2003-tól pedig a Nemzeti Színház tagja, de játszott sok más színházban, számos filmben és zenés produkcióban és kiadott több hanglemezt is.

Első felesége Eszenyi Enikő volt. Kaszás Attila elmondása szerint mindig is vágyott gyermekre, de az a kimerítő élettempó és munka mellett csak viszonylag későn, a második házasságában adatott meg neki. Jancsi fia 2005-ben született meg. Félt, hogy nem lesz ideje fölnevelni.

2007 március 19-én Kaszás Attila az egyik szerepe előtt összeesett. Agyvérzést állapítottak meg nála. A többnapos kómából már nem tért magához. Hamvait a Dunába szórták. Kislánya, Luca születését nem érte meg.

Szerepei, hitvallásai és dalai, az Örökre szépek, a Végtelen úton, az Édes kisfiam... adhatnak erőt nekik és nekünk is - Fényév távolságból is. 
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.