2011. május 21., 20:19

Jókedvre derítő ételek

BUDAPEST. Nemcsak a „gondűző“ borocska képes jókedvre deríteni, hanem néhány gyorsan beszerezhető finom falat is! Együnk étcsokoládét, teljes kiőrlésű gabonát, banánt, lazacot, spenótot, napraforgómagot, hogy emelkedjen a hangulatunk.

Vannak ételek, amelyek tényleg elűzik a szomorúságot! Nem varázslatról van szó, hanem egyszerű kémiáról. Bizonyos ételek elősegítik az örömhormonok kiválasztását. Azt mindenki tudja, hogy a csoki nemcsak finom, hanem antioxidánsai révén „egészséges“ is. Vérnyomáscsökkentő, ezért a szív és a jó hangulat nagy segítője is! Persze minél feketébb annál jobb, vagyis a legkevesebb 70 százalékos kakaó tartalmú az igazi derűteremtő finomság!

A teljes kiőrlésű gabona sok szelént tartalmaz. Ez az anyag nagyon fontos ellenszere a depressziónak. Rosszkedv ellen a kiegyensúlyozottságért együnk zabpelyhet, barnarizst!
Sokszor sok helyen leírták már: a fáradt középkorú nők egyenek sok banán. Elmúlik a lehangoltságuk és megfiatalodnak. A titok a triptofán. Ez az anyag nélkülözhetetlen a hangulatjavító szerotonin-termeléshez.

Aki spenótot a lazaccal vagy csirkével együtt veszi fel az étrendjére, kirobbanó jókedvvel áll fel az asztaltól. Bomba adag kerül ugyanis be a szervezetünkbe a központi idegrendszert védő B12 vitaminból. A napraforgómag sok olyan anyagot, folátot és magnéziumot tartalmaz, amely javítja a kedélyállapotot. Ha szotyit ropogtatunk, nem leszünk ingerültek és fáradtak!

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.