2020. október 21., 16:33

Idén is szavazhatunk az Arany Medál-díjra

A koronavírus-járvány ellenére idén is kihirdetik az Arany Medál-díj nyerteseit. A díj 2008 óta működik, az elmúlt évek folyamán évi tízezer-százezer szavazat alapján kerültek ki a díjazottak. A decemberi díjátadót megelőzően továbbra is olyan színművészekre, rendezőkre és írókra lehet voksolni hat kategóriában, akik az idei évben közreműködtek hazai film vagy színdarab létrejöttében, illetve önálló kötetet publikáltak.

A voksokat az alábbi kategóriákban várják:

  • Az év írója
  • Az év színésze
  • Az év színésznője
  • Az év rendezője
  • A legígéretesebb fiatal tehetség díja
  • Életműdíj

Szavazni e-mail címen keresztül az aranymedaldij@gmail.com címen (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével feltüntetve) vagy a voksokat a Budapest VII. kerületében, Erzsébetvárosban található Bethlen Téri Színházban vagy a debreceni Apolló Moziban kihelyezett szavazóurnába (a díjra érdemesnek talált művészek nevét a kategória megjelölésével az elvehető papírlapon feltüntetve) lehet október 25. és december elseje között. 

A díjátadásra a hagyományok szerint az idén is a Bethlen Téri Színházban kerül sor, az est háziasszonya Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser lesz. A rendezvényt az idei évben kiemelt higiéniai óvintézkedésekkel tartják meg.

Az Arany Medál-díj többek között azért unikális elismerés, mert nincsen előzetes jelöltlistája, nincsen kuratóriuma vagy zsűrije – az összes olyan díjra érdemesnek ítélt színészre, rendezőre és íróra lehet szavazni, aki az idei naptári évben művészi produktumot hozott létre. A szervezők a szavazók között értékes könyvnyereményeket sorsolnak ki az Európa, Libri-Bookline és Látóhatár könyvkiadók jóvoltából.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.