2018. szeptember 20., 15:30

Huszadik alkalommal rendezik meg az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált

Immár 20. alkalommal rendezik meg az Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, a rendezvénynek október 18. és 21. között Szepsi és Buzita ad otthont.

img_6913.jpg
Galéria
+6 kép a galériában

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya társszervezőjével, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézettel közösen hirdette meg a XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivált, amely 2018. október 18. és 21. között kerül megrendezésre Szepsiben és Buzitán.

A színjátszó csoportok a következő műfajokban jelentkezhetnek: klasszikus színdarab, népszínmű, esztrádműsor, illetve dramatizált népi játék. Klasszikus színdarabok esetében a műsor időtartama 120 perc, az esztrádműsoré 60 perc lehet. A fesztiválon nem indulhatnak versenyben azok a győztes előadások, amelyek a Jókai Napok versenyprogramjában sikeresen szerepeltek.

A jelentkezési lapokat 2018. szeptember 30-ig kell eljuttatni a Csemadok Kassa-környéke Területi Választmánya címére, ugyanitt bővebb információval is szolgálnak a rendezvényről (postai cím: Oblastný výbor Csemadok Košice-okolie, Hviezdoslavová 32, 045 01 Moldava nad Bodvou; mobilszám: 0905 818 377, e-mail: szepsi@csemadok.sk). További információk, illetve a jelentkezési lapok elérhetők a fesztivál honlapján www.egressyfeszt.gportal.hu, valamint a Csemadok honlapján www.csemadok.sk.

Zborai Imre, a Csemadok Kassa-környéki Területi Választmány titkára, a fesztivál főszervezője lapunkat arról tájékoztatta, hogy a jubileumi XX. Egressy Béni Országos Színjátszó Fesztivál október 18-án, csütörtökön délután, 15:30 órakor veszi kezdetét Szepsiben, a város főterén, ahol megkoszorúzzák Egressy Béni szobrát, majd a Városi Művelődési Központ nagytermében tartják meg az ünnepélyes megnyitót. A seregszemle szombaton Buzitán eredményhirdetéssel ér véget, vasárnap pedig a színjátszó csoportok tagjaival kiértékelik a négynapos rendezvényt, illetve megbeszélik a következő évad terveit.

img_6913.jpg
Galéria
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.