2023. május 7., 19:36

Hová tűnt a komáromi mozi elől a Mokos-csillag?!

Korábban megírtuk, hogy az idei Komáromi Napok keretében, április 26-án este Mokos Attilának, a Komáromi Jókai Színház Jászai Mari-díjas színművészének a csillagát harmadikként avatták fel a Tatra mozi előtti sétányon. Mi tagadás, sokan megdöbbentek, amikor a leleplezett csillagon a szlovák sorrend szerinti Attila Mokos név szerepelt. Ez az állapot azonban nem tartott sokáig...

Hová tűnt a komáromi mozi elől a Mokos-csillag?!
Hűlt helye van Attila Mokos Attila csillagának...
Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

Újabban a csillag helyén cserepes virágokkal álcázott, feltört térkövek találhatók. Mivel ezzel kapcsolatban különféle, hajmeresztő híresztelések is szárnyra kaptak, utánajártunk a történteknek.

Hová tűnt a komáromi mozi elől a Mokos-csillag?!
A csillag eredeti, felavatott változata
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Keszegh Béla, Komárom polgármestere május 7-én a Ma7-nek elmondta: ő is csak az avatás napján látta meg hazai magyar aktorunk – újabban Szlovákia legjobb filmszínésze nevének furcsa írásmódját. Megígérte: e napokban azonban kicserélik a csillagot olyanra, amelyen már a Mokos Attila név lesz olvasható.

„Az eredeti csillag megrendelésekor félreértésre került sor, ezért a kőfaragó fordítva írta ki Mokos Attila nevét. Mivel ezt szándékosan senki sem úgy rendelte meg, azonnal kértük a helyrehozatalát. Az illetékeseknek eddig nem volt idejük a hiba kijavítására, ezért csak a jövő héten kerülhet ki a sétányra a csillag magyaros változata“ – hangzott a polgármester magyarázata.

Hová tűnt a komáromi mozi elől a Mokos-csillag?!
Vajon mi van a cserepes virágok alatt?
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

 Hozzátette: az avatóünnepségre már előzőleg meghívták az érdeklődőket, s annak időpontját a sajtóban is közzétetették, ezért azt akkor sem halasztották volna máskorra, ha nem csak aznap délelőtt, hanem korábban készült volna el a csillag. Nos, emiatt aztán bíráló hangú, ám jogos olvasói kommentek kerültek az ünnepségről írt cikkünk alá...  

Kikértük az ügyben érintett magánvállalkozó, Ryšavý Boldizsár véleményét is, aki felidézte a történteket.

„Amikor megkaptam az utasítást, hogy harmadikként Mokos Attila csillaga kerüljön a sétányra, a Google-be beütöttem a nevét, s az elsőre szlovákul dobta ki az Attila Mokoš nevet. Nem keresgéltem tovább, de a biztonság kedvéért Keszegh polgármestertől megkérdeztem, hogy a színész tényleg lágyjellel írja-e a nevét, amire azt válaszolta, hogy lágyjel nélküli a helyes írásmód. Sietségemben a számítógépbe átvett névből azonban csak a lágyjelet vettem ki, a kereszt- és utónév szlovákos sorrendje  megmaradt, s a csillagra is tévesen így került fel. Miután figyelmeztettek a bakira, szétszedtem a csillagot, tegnap már a betűket csiszoltuk. Ha minden jól megy, akkor május 9-én, kedden helyére kerül az újabb változata. Mentségemre legyen: nagyon sok a munkám, s aki dolgozik, az vét is. Az én pechem, hogy kétszer kell dolgoznom ugyanazzal a csillaggal. Megígérem, hogy a következőknél jóval elővigyázatosabb leszek...“ – nyilatkozta portálunknak a vállalkozó.  

Hová tűnt a komáromi mozi elől a Mokos-csillag?!
Virágcserepekkel álcázott térkövek
Fotó:  Nagy-Miskó Ildikó

Nem marad más hátra, mint a türelmes várakozás mindaddig, amíg végre hibátlanul ragyoghat majd Attila csillaga, s elcsitulnak a tévedés miatt felborzolódott kedélyek.

https://muzsa.sk/szinhaz/felragyogott-mokos-attila-jaszai-mari-dijas-sz…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.