2023. október 27., 07:58

Gubík Ági Sisije

Egy monodráma, (Szerelmünk, Sisi) amelynek egyetlen percében sem unatkozik a néző. A Nógrádi Gábor által írt darab tíz évvel Sisi fiának halála után játszódik egy genfi szállodaszobában, ahol a magyarok kedvenc királynéja végigtekint az életén, vagy ahogyan ő mondja „magában beszél”, de sokkal inkább szótlan partnerének, a tükörnek. 

Gubík Ági: Szerelmünk, Sisi
Fotó: Dunajszky Éva

A történet nem sokkal a halálos merénylet előtt játszódik, s bár Sisi valójában nem sejti, hogy hamarosan itt a vég, nyugtalansága, zaklatottsága mégis azt sejteti, hogy valami történni fog.

A felvidéki Gubík Ági színművész által megformált érzékeny és csapongó, mégis magányos Sisi önmarcangoló gondolatain keresztül sok mindenre keresi a választ a darab, többek közt arra is, miért szerette a császárné a magyarokat,

miért vonzódott a zsidósághoz, miért volt a kedvenc költője a zsidó Heine, s hogy ki is volt valójában ez a gyönyörű, a bécsi udvar szabályai által gúzsba kötött, mégis szabad szellemű, örökké küzdő nő. Lebilincselő és elgondolkodtató darab, megéri megnézni. 

Megjelent a Magyar7 hetilap 42. számában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.