2019. november 27., 16:20

GIMISZ: Anconai szerelmesek

Huszonhetedik bemutatójára készül a Selye János Gimnázium és a komáromi Városi Művelődési Központ középiskolás diákokból áll színjátszó csoportja a GIMISZ Diákszínpad.A tavalyi komolyabb téma után, a Hegedűs a háztetőn világhírű musicalje után most egy könnyedebb műfajt választott a rendező, Bajkai Csengel Mónika. Vajda Katalin és Fábri Péter Anconai szerelmesek című zenés komédiáját mutatja be a diáktársulat 2019. december 2-án 19.00 órától a komáromi Városi Művelődési Központban.

anconai-szerelmesek.jpg
Médialapozó

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia a bemutatása óta eltelt húsz évben a legtöbbet és legtöbbféleképp játszott vígjátéka a magyar színpadoknak. Az olasz vásári komédiák legjobb hagyományait ötvözi a hagyományos magyar humorral és a hetvenes évek legismertebb olasz slágereivel.

A történetet a szerzők Vajda Katalin és Fábri Péter egy Adria parti olasz kisvároska eldugott terecskéjére helyezte, ahol szerettei – volt és jelenlegi szeretője, valamint enyhén beszédhibás leánygyermeke – körében éli az idősödő amorózók életét főszereplőnk: Don Tomao.  Ebbe a városkába érkezik meg a halmozottan hátrányos helyzetű vándormuzsikus, az életunt milliomos, a szentéletű bölcs, akinek durva csuhája alatt érző szív dobog. Valamint a tűzrőlpattant szögedi lány, aki születendő gyermekének nemzőatyját igyekszik fellelni eme kies olasz vidéken.... A szálak fenemód összekuszálódnak, de a happy and garantált.

Szerelem-szerelem és sláger-sláger hátán a GIMISZ Diákszínpad új előadásában.

Az előadás társalkotói: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna zenei vezető, korrepetitor és Pavlovič Petra, koreográfus.

anconai-szerelmesek.jpg
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.