2012. március 21., 16:00

Felvidéki Színházbarát bérlet indul Győrben

GYÕR. A Győri Nemzeti Színház igazgatósága meghívott felvidéki vendégeivel egy új bérletfajtáról, a Felvidéki Színházbarát bérletről folytatott megbeszélést Győrben.

A találkozón számos felvidéki kultúrával foglalkozó szakember, polgármester, tanár vett részt. Forgács Péter igazgató üdvözölte a megjelenteket. Miután röviden bemutatta az intézmény küldetését, felvázolta az új bérlet terveit.

Az igazgató elmondta, a felvidéki magyarok szeretik a győri színházat, sokan évek óta visszajárnak az előadásokra. Az új bérlet kialakításával a Győri Nemzeti Színház célja, hogy még kellemesebbé tegye a határon túli magyaroknak a színházlátogatást. Az új bérletet együtt szeretnék kialakítani a felvidéki magyar kulturális szakemberekkel, felhasználva azok meglátásait, ötleteit.

„Fontos számukra a határon túli magyarok nyelvi-kulturális kötődésének megerősítése a színház által bemutatott megfelelő szórakoztató előadások révén is” – fogalmazott Forgács Péter.

A Győri Nemzeti Színház igazgatója kitért arra is, hogy nem kívánják elszívni a közönséget a szlovákiai magyar színházaktól, csupán szélesebb körben szeretnék megismertetni munkájukat, előadásaikat. Hozzáfűzte: a jövőben szeretnének nagy hangsúlyt fektetni a média- és marketing együttműködésre a határon túli magyarlakta területeken.

Forgács Péter a színház új évadjáról is beszámolt. A nézők ősztől láthatják majd Győrött a Jekyll és Hyde című musicalt, Bródy Sándor: A tanítónő című színművét, a Zorba című balettelőadást, Victor Hugo: A nevető ember című romantikus drámáját, Tasnádi István kortárs magyar drámaíró Finito című verses színművét, a János vitéz című daljátékot és a Csinibaba című zenés játékot.

A megbeszélést kulisszajárás követte, majd a felvidéki vendégek megtekintették a Vörös pimpernel című musical tegnap esti előadását.


Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.