2023. szeptember 1., 09:45

eSzínház Fesztivál – színházi maraton kilenc napon át

Magyarország egyetlen online színházi szemléje hamarosan 13 színházi előadással érkezik. Az eSzínház Fesztivál – immár harmadik alkalommal – 2023. szeptember 23-a és október 1-e között zajlik.

eszinhaz
Fotó: eszinhaz.hu

Amint arról a szinhaz.online színházi és művészeti portál beszámolt, a nyár során magyarországi és határon túli magyar színházak, valamint független társulatok pályázhattak előadásaikkal, melyek közül 13 produkció lesz látható az eszinhaz.hu-n:

A fesztivál alatt a nézők számára korlátlanul érhetők el olyan színházak és társulatok előadásai, mint például a Madách Színház, a Katona József Színház, a Szegedi Nemzeti Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Játékszín, TÁP Színház vagy épp a Dollár Papa Gyermekei. A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, továbbá az Art is Business, a Papageno és a radiocafé különdíjak is átadásra kerülnek. A szervezők a nézők szavazataira is számítanak, hiszen ezek alapján ítélik oda a Közönségdíjat.”

Hozzáteszik: Az eSzínház Fesztivál célja kettős; egyrészről geográfiai korlátokat leküzdve megmutatni a színházak értékes alkotásait, másrészt bemutatni, hogy az online vetítésre (streamre) adaptált előadások miképpen hoznak létre új látásmódot, új megközelítést, így biztosítva egyedi élményt a nézők számára határon innen és túl.

A közönség szavazása mellett szakmai zsűri is értékeli az előadásokat. A zsűri tagjai: Für Anikó színművész, Lőkös Ildikó dramaturg, Komáromi György színházmenedzser, Widder Kristóf színész-rendező és Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. A fesztivált szakmai beszélgetések, élő bejelentkezések és interaktív közönségtalálkozók kísérik.

Minden előadás a fesztivál teljes időtartama alatt megnézhető akár egyedi jegyvásárlással, akár bérlettel. A kedvezményes, early bird bérletvásárlás augusztus 23-án indult. További információk az eSzínház honlapján.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.