2011. június 7., 16:37

Életre kelt a meseváros

DUNASZERDAHELY. Négy napon át tartó felhőtlen szórakozás, gyermekszínjáték, bábszínház, népi játékok, kézműves-foglalkozás – mindez együtt a gyermek bábosok és színjátszók közismert országos fesztiválja, a 36. Duna Menti Tavasz programján.

24 társulat, összesen 450 gyermek lép fel az ide Duna Menti Tavasz keretében. A legnépesebb mezőnyt a színjátszók képezik, őket követik a bábozók és a szerkesztett népi játékok előadói. Hájos Zoltán polgármester kedden ünnepélyesen átadta a város szimbolikus kulcsát Mézes Rudolfnak, a Duna Menti Tavaszt szervező Csemadok alelnökének.

A kora délelőtt megtartott ünnepélyes megnyitó után kezdetét vette a verseny. Délelőtt a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ Gézengúzok Bábcsoportja, a Dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola Virgoncok Bábcsoportja, valamint a Pozsonyeperjesi Községi Hivatal és a Pozsonyeperjesi Magyar Tannyelvű Alapiskola Ugri-Bugri bábcsoportja mutatta be versenyelőadását. Délután további fellépés következett. Ugyanilyen feszített tempóban folytatódik a fesztivál szerdán és csütörtökön is. Lazítani délután lehet, a mesevárosban.

Míg korábban a Városi Művelődési Központ biztosított színteret a délutáni attrakcióknak, most a Csemadok Ház melletti téren lehet játszani, alkotni, kacagni. Itt terül el a meseváros, melynek saját királya és saját pénze van, a tallér.  Délután kettőtől este hatig színes kísérő programokat kínálnak a szervezők az érdeklődőknek - kézműves foglalkozásokat, Micimackó légvárcsúszdát, zenés, humoros előadásokat. Lesz Kicsi Hang koncert, és nem hiányzik Hegedűs Csaba Lufi Bohóc Társulata sem.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.