Egy este a Rocksuli kis művészeivel

Kovács Tünde 2019. január 22., 11:44

A komáromi Eötvös Utcai Alapiskola 4. évfolyamos diákjai, valamint az iskola tanárai nem kis büszkeséggel és várakozással ültek be 2019. január 16-án, szerdán, a budapesti Madách Színház: Rocksuli című előadására.

Fotó: Kovács Tünde

A diákok nemcsak azért várták már olyannyira ezt az előadást, mert talán maguk is szerettek volna egy ilyen suliba járni, hanem kíváncsian voltak osztálytársuk, Majer Jázmin /Summer/, illetve a 6.-os Hámori Dalma /Tomika/ alakítására, a Rocksuli című musical gyerekcsapatában.

A Rocksuli nem egy szokványos iskola, Dewey Finn "helyettes tanár" a hagyományos tantárgyak tanítása helyett az osztálynak rock történetet tanít, s az osztályból rock együttest formál.

Bár ő maga nem tanár, mégis észreveszi a gyerekek valódi személyiségét, igényeiket, vágyaikat.

Iskolánk 2 tanulója fontos szereplője a darabnak. Jázmin azaz Summer, a gyerekek közül ő a főszereplő, a kis stréber diák, majd az újonnan alakult rock zenekar ügyeinek intézője. Dalma, vagyis Tomika, a visszahúzódó, szótlan kislány, aki a darab végére teljesen kibontakozik, mint Andersen rút kiskacsája, gyönyörű hattyúvá változik, teljesen felszabadul, s az osztálytársak is befogadják az addig kiközösített kislányt.

A darab mondanivalója napjainkban is aktuális. Egyértelműen rámutat nekünk felnőtteknek, szülőknek és pedagógusoknak egyaránt arra, hogy minden gyerek egy-egy csiszolatlan gyémánt, valamennyien valamiben tehetségesek, csak hagyni kell őket kibontakozni s nem pedig rájuk erőltetni a szülők elképzeléseit, be nem teljesült gyermekkori vágyait.

Minden elfogultság nélkül az előadás megtekintését ajánlom a szülőknek – pedagógusoknak, hogy tükröt tartva maguk előtt ismerjék föl a szülő – gyermek viszonyt,  s természetesen ajánlom mindazoknak, akik szeretnének egy jót szórakozni, egy jó hangulatú estét eltölteni a rocksuliban.

A közel háromórás darabban a felnőttekkel együtt a gyerekek élőben játszanak a hangszereiken, ezzel is valódi rockkoncert-hangulatot teremtve nyújtanak kiemelkedő színházi élményt.

Az Eötvös Utcai Alapiskola tanárai és diákjai büszkék arra, hogy a Rocksuli gyerekcsapatában a 2 komáromi kislány tehetségével, játékával hozzájárult a budapesti Madách Színház újabb sikeréhez s nem utolsósorban öregbítették alma materük hírnevét.

0 HOZZÁSZÓLÁS