2022. február 26., 12:10

Don Juan, vagy az apák kínja bemutatója a Komáromi Jókai Színházban

Újabb bemutatóra kerül sor a Komáromi Jókai Színházban 2022. február 27-én 19 órától. A Don Juan, vagy az apák kínja című előadást a tizennyolc éven felüli nézőknek ajánlják. Az előadásra még jegyek megvásárolhatóak.

don juan
Médialapozó
Fotó: Komáromi Jókai Színház

A Komáromi Jókai Színház és a budapesti Szkéné közös vállalkozásában Nagy Péter István rendező és Fekete Ádám dramaturg kísérletet tesznek arra, hogy megfogalmazzák a Don Juan sztori 21. századi olvasatát a Don Juan, vagy az apák kínja című előadásukban. Az örök csábító mítosza európai kultúrtörténetünk meghatározó legendája, melyet sokan sokszor fogalmaztak újra.

Figurája évszázadok óta foglalkoztatja az írókat, zenészeket, költőket, filozófusokat. Vajon mi a titka Don Juannak? Miért tér vissza folyton a művészeti alkotásokban, miért bukkan fel újra és újra kalandos történeteivel?

A donjuanizmus lényege, hogy az élet elmúlásával az élet élvezetét állítja szembe. Don Juan minden nőt szeret, anélkül az illúzió nélkül, hogy a szerelem – bármely szerelem – örökké tartana. Igaz szerelmet ad és igaz szerelmet kap, csak épp szerelme tárgya változik időről-időre.

Játsszák: Orosz Ákos, Szabó Viktor, Skronka Tibor, Kerekes Vica, Olasz István, Kiss Szilvia, Jeney Luca, Kanyó Kata, Matusek Attila, Hunyadi Máté, Béhr Márton.
dj-fotok-proba8
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.