2012. március 11., 13:16

„Meg kell menteni a révülők világát az összeomlástól“

KASSA. Március 14-én, este hét órától kerül sor a Gergő és az álomfogó című fantasy-musical nyilvános főpróbájára a Kassa Thália Színházban.
Ez a vadonatúj musical a Thália Színház felkérésére készült, Böszörményi Gyula azonos című regénye alapján. Zenéjét Lakatos Róbert, a színház Fonogram-díjas új zenei vezetője szerezte. Dalszövegeit Müller Péter Sziámi, a legendás Sziámi zenekar alapítója, a Mária Evangéliuma c. rockopera társírója írta. A rendező az idei országos gyerekszemlén fődíjat nyert Gál Tamás.

A musical főszereplője Réti Gergő, egy teljesen átlagos budapesti srác. Egyetlen különleges tulajdonsága, hogy néha túl elevenek az álmai és rendszeresen felbukkan bennük egy kölyökfarkas. Nyugalmas, főként a számítógép előtt töltött mindennapjait felborítja anyja bejelentése: az egész család utazik a Révülők Találkozójára a Bagoly-bükki-völgybe. A völgyet ellepték a vajákosok, táltosok, sámánok, kuruzslók, dobolók, garabonciások, mágusok és varázslók a világ minden tájáról, hogy összegyűljenek és ünnepeljenek. Ám a Gonosz is készülődik, a Kilenc Jurta Szövetsége meggyengülni látszik, és ahogy ez már lenni szokott: Gergőnek kell megmenteni a révülők világát az összeomlástól.

A könyv a fantasy-mese irodalom kiemelkedő alkotása, amely megjelenése óta az egyik legkeresettebb ifjúsági regény Magyarországon.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.