A fogadóirodák helyett a tippelők nyertek a választásokon

hirek.sk 2016. március 09., 14:15
POZSONY. A fogadók nem tudtak ellenállni a fogadóirodák által a parlamenti választások esetleges meglepetéseire kínált magas oddsoknak. Rekordnagyságú nyeremény is született, s a tippelő polgárok sokkal közelebb álltak a valós eredményekhez, mint a fogadóirodák.

„Az emberek a Niké fogadóirodában egész tisztességesen kerestek. Jóval többet nyertek, mint amennyit befektettek a fogadásaikba. Közülük sokan még a választások legnagyobb meglepetéseit is eltalálták“ – mondta Richard Slušný, a társaság fogadásokért felelős igazgatója.

Hasonlóképpen történt ez a Fortuna esetében is. „A választások győztesei a tippelők, mi biztos, hogy nem nyertünk a választásokon. A szlovákok nem tudtak ellenállni a magas oddsoknak, a fogadóirodák pedig főként a 2. helyet megszerző Szabadság és Szolidaritás (SaS) sikere miatt búslakodtak” – jegyezte meg Tibor Švarda, a Fortuna marketingmenedzsere.

A Niké választási rekordere egy privigyei (Prievidza) játékos lett. Õ ugyanis egyetlen szelvényen öt olyan esemény kombinációját találta el, amelyeket a felmérések éppen ellenkezőleg jeleztek előre. Ezek a következők: a Kereszténydemokrata Mozgalom (KDH) nem kerül be a parlamentbe, míg a Család vagyunk bejut, az SaS az első háromban helyezkedik el, továbbá azt is sikeresen tippelte meg, hogy a Most-Híd és a Háló (#Sie), illetve az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (O¼ANO-NOVA) és a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) párosok közül melyik lesz sikeresebb. „Hihetetlenül magas összeget, 15 886 eurót nyert, miközben csak 2 eurót fektetett be“ – árulta el Slušný.

Švarda szerint többségben voltak a szóló szelvények. „Megemlíthetünk azonban egy érdekes szelvényt, amely esetében a győztes helyesen tippelte meg négy parlamenti párt helyezését, s így az általa befektetett 200 eurón 8512 eurót nyert“ – mondta. A legnagyobb összeget arra tették fel, hogy a SaS bejut a parlamentbe, ám az illetőnek az 5000 eurós tét csak 6100 eurót hozott a konyhájára.

A Fortuna társaság a legnagyobb nyereményt egy, az SaS sikerében bízó személynek fizette ki: 950 eurós tétjéért 28 ezret nyert. „A tippelő meg volt győződve arról, hogy a SaS a választások során a 2. helyen végez, ami parádés nyereséget hozott számára“ – árulta el Švarda.

Nem lehet egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy általában a tippelők vagy az előzetes felmérések becsülik meg pontosabban a választások várható eredményét. „Ez alkalommal vélhetően a tippelők voltak pontosabbak. A választások előtti napokban a polgárok tippjei sokkal pontosabbak voltak, mint a két héttel korábbi preferencia-felmérések“ – mondta el Richard Slušný, a Niké igazgatója.

Švarda azt gondolja, a szlovákok szívesen kockáztatnak, ha a nagyobb nyereség esélye lebeg a szemük előtt. „Sulík, Kotleba és Kollár úr megleptek még akkor is, ha a rájuk leadott szelvények száma esetleg kevesebbnek is bizonyult, mint a Háló (Sie) sikerére vagy az Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) nagyobb százalékos nyereségére leadottaké. A magas oddsok azt eredményezték, hogy a fogadóirodák ráfizettek a parlamenti választásokra” – magyarázta Švarda.

Forrás: Sme.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS