2021. szeptember 10., 13:03

Warhol- és Picasso-alkotást is tartalmazó gyűjteményt árvereznek el

Több mint 600 millió dollár értékűre becsült, Andy Warhol és Picasso alkotásait is tartalmazó magángyűjteményt árvereznek el New Yorkban két részletben, idén ősszel és jövő tavasszal - jelentette be csütörtökön a Sotheby's aukciósház.

Fotó: TASR/AP

A 65 alkotásból álló Macklowe-gyűjtemény az árverési ház szerint olyan páratlan kollekció, amelyben az elmúlt 80 év nyugati művészetének kiemelkedő alkotásai szerepelnek.

Charles Stewart, a Sotheby's illetékes vezetője elmondta: nem kétséges, hogy a két aukció a világ minden tájáról vonzza majd a legkomolyabb gyűjtőket.

Az ingatlanmogul Harry Macklowe és felesége, Linda több évtizedig tartó házassága alatt gyűjtötte össze az értékes kollekciót. Ám amikor 2018-ban elváltak, a bíróság elrendelte, hogy a vagyonmegosztáshoz adják el a gyűjteményt, és úgy osztozzanak az értékén.

A Macklowe-gyűjtemény darabjaira november 15-én és 2022 májusában lehet licitálni.

Az első aukción szerepel majd Warhol Marilyn Monroe-ról készített híres portréja, Mark Rothko egy óriási festménye és Gerhard Richter tengeri látképe.

Ugyancsak novemberben lehet megvásárolni Alberto Giacometti Le Nez című szobrát, Cy Twombly Scattering of Blossoms-sorozatát, és Picasso egy szobrát is, amelyet barátjának, a költő Guillaume Apollinaire-nek ajánlott.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.