Vászonra álmodott természetvédelem

Szabados Kati 2018. december 05., 13:20

A Csemadok dunaszerdahelyi Bacsák utcai székházában látható Szakáll Farkas Mária festőművész képkiállítása, amely képeit a természet és a víz ihlette. A tárlatnyitóra, amely a Csemadok hagyományos  Őszi Kulturális Hetének kezdőrendezvénye volt, november 20-án került sor. A nemzetközileg is elismert dunaszerdahelyi születésű képzőművész kiállítása december közepéig tekinthető meg.

Fotó: Szabados Kati

Szakáll Farkas Mária absztrakt alkotásai a szemlélőben a virágos rétek, az érintetlen természet és a kristálytisztán aranyló víz élményét idézik fel. A képek az elmúlt két évben születtek. A víz témájúakat 2018 nyarán festette a művésznő, egy strasbourgi, A víz az élet című kiállításra. A festményeken gyakran előtérbe kerül az arany szín, amellyel a festő a dunai aranymosásra utal. Arra az időre, amikor a folyók vize még nem volt szennyezett. A tárlat egyfajta környezetvédelmi és természetvédelmi felkiáltójel.

Képgalériánk:
Fotó: Szabados Kati

„A dunai aranymosás mestersége inspirált, amelyet akkor űztek, amikor a folyó vize még tiszta volt. Ez egyfajta intés is, amely a Duna vizének szennyezettségére és általában a vízszennyezésre hívja fel a figyelmet“ – mondta el képeiről Szakáll Farkas Mária festőművész.

0 HOZZÁSZÓLÁS