2019. január 6., 20:05

Várják a jelentkezőket a 44. Duna Menti Tavaszra

A Csemadok Országos Tanácsa megbízásából a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet – a seregszemle főszervezője - társrendezőivel, Dunaszerdahely Város Önkormányzatával és a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központtal közösen meghirdették a 44. Duna Menti Tavaszt, a gyermekbábosok és színjátszók országos fesztiválját. A jelentkezési határidő 2019. március 10.

Duna Menti Tavasz
Galéria
+7 kép a galériában
Fotó: Szabados Kati

A Duna Menti Tavasz az amatőr gyermekbábos és színjátszó csoportok és bábszólisták egész évi alkotótevékenységének a bemutatkozása, seregszemléje.

A verseny kategóriái

a. bábjátékos kategória, csoportok és szólisták részére

b. színjátszó kategória

c. szerkesztett játékok kategória.

DMT, 2018
DMT, 2018
Fotó:  Szabados Kati

A verseny fordulói és időpontjai

 A regionális fesztiválok és a válogatások  2019. május 2-tól 14-ig zajlanak majd több helyszínen: Komáromban, Királyhelmecen (LatorcaMenti Tavasz), Tornalján, Galántán, Ipolyságon és Nyárasdon. Az országos döntő Dunaszerdahelyen 2019. május 28-án kezdődik és 31-ig tart.

 A jelentkezési határidő 2019. március 10.  Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, a Csemadok honlapján található linken.

 Képzőművészeti verseny is lesz

 A 2019-es évben a Duna Menti Tavasz szervezőbizottsága Rákóczi emlékek címmel a Duna Menti Tavasz fesztivál idejére gyermek képzőművészeti versenyt hirdet alapiskolás diákok számára. Az alkotásokat 2019. április 20-ig kell beküldeni a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet címére. Az eredményhirdetésre a szakmai zsűrizést követően a Duna Menti Tavasz országos döntőjén kerül sor.

 A Duna Menti Tavaszról és a képzőművészeti versenyről részletes információkat a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet honlapján találnak az érdeklődők.

Fotó:  Szabados Kati

Duna Menti Tavasz
Galéria
+7 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.