Vándorkiállítással a gyűlölet és a szélsőségek ellen

Zsebik Ildikó 2019. július 24., 16:41

Különleges rakománnyal érkezett július 10-23. között Szlovákia 14 településére az a furgon, amelynek rakterében olyan mai művészek alkotási voltak megtalálhatóak, akik harcolnak a fajgyűlölet és a szélsőséges nézetek ellen. 

A furgon Fotó: Google

A kiállítás idején a látogatók részesei lehettek olyan beszélgetéseknek, előadásoknak, workshop-oknak, amelyek aktuális társadalmi problémákra hívták fel a figyelmet. A vándorkiállítás minden helyszínen 12 és 20 óra között volt megtekinthető.

A tárlat /nomadSPACE/ játékos formában, a művészet nyelvén figyelmeztetett az extrémizmus, a rasszizmus veszélyeire és a kisebbségekkel való jó viszony kiépítésének szükségességére.

Képgalériánk:
Kiállítási anyag Fotó: Google

A furgonon belül és kívül olyan kiállítást láthatott a látogató hazai és külföldi művészek műveiből, amelynek anyagában voltak fotók, karikatúrák, kivarrások, instalációk. Az érdeklődők matricákat, naptárakat kaptak, a mediátorok pedig workshop-okat készítettek számukra.

A projekt célközönsége azok az emberek voltak, akiknek nincs lehetőségük egy-egy kiállítás, múzeum vagy képtár felkeresésére, így motiválva őket a kritikus gondolkodásra, figyelmeztetve a tolerancia és a megértés szükségességére.

0 HOZZÁSZÓLÁS