2019. február 1., 10:01

Újabb képzőművészeti kiállítások Ipolyság galériáiban

2019 januárjának végén a Simonyi Lajos Galériában és az Ipolysági Városi Könyvtárhoz tartozó Ipeľ-Ipoly Galériában is új tárlatot nyitottak. Előbbiben az ipolysági Művészeti Alapiskola tehetséges tanulói mutatkoztak meg, utóbbiban pedig a több mint tíz éve fotózó Šulek Mária állított ki.

Jégvilág
Galéria
+4 kép a galériában
Fotó: Kaszmán-Saróka Liliána

A korábban a lévai Fotogravity fotóklub tagjaként is tapasztalatokat gyűjtő Šulek Mária alkotásait első alkalommal – a 2013-as Amatőr Fényképészek Napjai nevű rendezvénysorozat keretében – a lévai közönség tekinthette meg, de állított már ki az Ipoly partján is. Első önálló tárlatának az Ipeľ-Ipoly Galéria kiállítóterme adott otthont, amelynek falain ezúttal az elmúlt néhány évben készített fotói kaptak helyet.

„Az Ipoly menti sétáim folyamán más szemmel kezdtem szemlélni a körülöttem lévő világot. Elvarázsolt a víz felszínén a különböző természeti hatások, például a szél által létrehozott alakzatok sokszínűsége és formája, s ez ösztökélt a víz felszínén képződő alakzatoknak és tükröződéseknek a fényképezésére. Ezek a tükröződések lettek a legkedveltebb fotós témáim, de kedvelem a fényképészet más ágait is” – fogalmazta meg magáról a gyerki születésű fotográfus, majd hozzátette: „Előszeretettel fényképezem a jég által alkotott absztrakt formációkat is, melyek bizonyítják, milyen csodálatos képessége van a természetnek, hogy ilyen művészi alkotásokat képes teremteni.”

A tanulók munkái
A tanulók munkái
Fotó:  Kaszmán-Saróka Liliána

A Simonyi Lajos Galéria ezúttal az Ipolysági Művészeti Alapiskola 56 tanulójának munkáit mutatja be. Az intézmény képzőművészeti tanszakának tehetséges diákjai Czibulya Lívia kezei alatt fejlődnek.

Šulek Mária fotókiállítása március 1-jéig látogatható, a tehetséges tanulók munkáit pedig február 15-ig tekinthetik meg.

Jégvilág
Jégvilág
Fotó:  Kaszmán-Saróka Liliána

Jégvilág
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.