Új szakok a tornaljai szakközépiskolában

hirek.sk 2017. február 16., 17:10
TORNALJA. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező tornaljai szakközépiskola a 2017/18-as iskolai évben új szakok nyitásával csalogatja a diákokat, akik ennek köszönhetően nem csak helyben, de a tágabb régióban is tudnak majd érvényesülni.

Az intézmény az utóbbi években több változáson ment keresztül, számos új szakot vezettek be. A keresletnek megfelelően változott a szakok száma, először elárusító, kereskedelmi üzemvitel, fodrász és hajkozmetika, később nevelő-ápoló szakot is nyitottak. Mivel a régióban sokan csak alapiskolás végzettséggel, illetve még azzal sem rendelkeznek, a szakközépiskola ezentúl az ilyen tanulóknak is biztosít képzést.

Szabó Anett, az iskola igazgatóhelyettese portálunknak elmondta: két olyan szakot nyitnak a következő tanévben, amelyre az ilyen tanulók jelentkezését várják. „Az egyik az ún. háztartási ismeretek, a másik pedig a fafeldolgozás. A fafeldolgozó szaknál figyelembe vettük azt, hogy városunkba, Tornaljára két új cég is érkezik, akikkel igyekszünk együttműködni, hogy a tanulóknak a gyakorlati tevékenységet biztosítani tudjuk. A harmadik szak egy felépítményi szak, ami ipari és vállalkozási beállítottságú, bárki, akinek hároméves szakközépiskolai végzettsége van és érettségizni akarna, az erre a szakra jelentkezhet” – fejtette ki.

A tornaljai szakközépiskola aktivitásával, az iskola iránti érdeklődés fokozatos növekedésével az egyik legsikeresebbek közé tartozik a gömöri térségben. Az oktatási intézményt elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetű családok gyermekei látogatják, de az utolsó pár évben látható egyfajta fejlődés is. Azok a tanulók, akik nem akarnak egyetemeken tovább tanulni, szívesen választják ezt a szakközépiskolát. Míg pár évvel ezelőtt a varró-, eladó- és fodrász szakok voltak a közkedveltek, addig mára az érettségivel végződő nevelő és szociális gondozó szak lett az egyik legkeresettebb.

Február 23-án a szakközépiskola negyedik alkalommal rendezi meg egész napos rendezvényét Iskola napja – tornaljai tehetségek címmel. Az intézmény ezzel a rendezvényével ismét erősíteni kívánja létjogosultságát helyi és regionális viszonylatban egyaránt, ugyanakkor a tanárok és diákok is számot adhatnak majd  szervezési és alkotói készségükről.

0 HOZZÁSZÓLÁS