2019. május 31., 10:26

Tóth Helen és Tarcsi Ádám kiállítása Hainburgban

Hainburg an der Donau városában, a Martin Luther templom kiállítótermében nyitották meg két dunaszerdahelyi képzőművész, Tóth Helen festőművész és Tarcsi Ádám grafikusművész kiállítását.

Tóth-Tarcsi kiálllítás
Galéria
+4 kép a galériában

A kiállítás kurátora Molnár Ilona, a Szabó Gyula 21 Szakközépiskola igazgatója volt. Létrejöttét az Európa-Club elnöke, dr. Smuk András és a Nemzetközi Duna Filharmónia elnöke, Katona Ágnes, valamint az hainburgi evangélikus egyház támogatta. A kiállított alkotások két hónapig láthatók és meg is vásárolhatók.

Két olyan tehetséges fiatal szlovákiai magyar képzőművész alkotásait ismerheti meg Ausztriában a közönség, akik méltón képviselik a zsenialitást, az egyediséget és a született tehetséget.

Tóth Helen a pozsonyi képzőművészeti főiskolán végzett festészet szakon. A kiállított nagyobb méretű festményei témája az erdő.  Alkotásait több mint 30 tárlaton mutatta be Szlovákiában, Németországban, Romániában, Magyarországon, Franciaországban, továbbá találhatók festményei Los Angelesben, Londonban és Georgiában is.

Tarcsi Ádám Dunaszerdahelyen született, Budapesten a Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős hallgatója. Az egyetemen kezdett foglalkozni az ábrázoló geometriával és a térbeli szerkesztésekkel. 2017-ben munkáival Barcsay-díjat nyert. Jelenleg Olaszországban tartózkodik Erasmus-képzésen. A kiállított alkotásait Hainburgba elutazása előtt ő maga válogatta, rendszerezte, melyeket szülei juttattak el a kiállításra.

Forrás: ifj. Bordás Sándor

Tóth-Tarcsi kiálllítás
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.