Tehetségkutató döntőse volt a füleki Universal Dance Group

Szvorák Emese 2019. január 02., 13:45

A füleki Universal Dance Group tánccsoport neve ismerősen csenghet a tehetségkutatók nézőinek. A csapat legutóbb a Československo má talent döntőjében szerepelt, ahova a zsűri, egyedüli tánccsoportként, az első válogató után továbbjuttatta őket.

Fotó: Universal Dance Group

Az Universal Dance Group délutáni próbáján járunk. A már begyakorolt lépések után újakat is tanulnak a táncosok. Mindenki tesz hozzá valamit, így lesz egyedi a koreográfia. De a zenéket is maguk válogatják, mixelik.

Egy rövid szusszanás erejéig a megélt élményekről kérdeztük őket. Elmondták, hogy a döntőre készített koreográfiát saját ötlet alapján valósították meg. „Az ötlet az volt, hogy szimfonikus zenekart alakítsunk. Mivel a csapatban mindenki önálló egyéniség és saját stílusban táncol, és a szimfonikus zenekarban is több hangszer csendül fel, ezért adta magát az ötlet”- mesélte Kökény Nikoletta.

A csapat korábban is részt vett tehetségkutatóban, akkor más felállásban, de ugyanezzel a névvel szerepelt. „9 évvel ezelőtt indultunk, akkor egészen az elődöntőig jutottunk, ott ejtett ki minket az Old School Brothers, aki megnyerte az egész műsort. Most pedig ismét neveztek, de mi győztük le őket”- emlékezett vissza Varga „Giro” Ferenc.

Bár az Universal Dance Group számos versenyen megméretett és sikeresen szerepelt, a tavalyi volt az eddigi legnagyobb sikerük, s a műsornak köszönhetően rengetegen megismerték őket. „Egyik álmom vált valóra, hogy az élő showt átélhettem. Számomra ez nagyon nagy dolog, hogy 15 évesen a döntőben voltam”- tette hozzá Kökény Zoltán.

Fotó: Universal Dance Group

Természetesen a verseny után sem lazsálnak. Hetente többször próbálnak, hogy újabb ötletekkel, új koreográfiával lepjék meg a rajongókat. Van, amikor videóklipekből vagy profi táncosoktól inspirálódnak, de saját ötleteket is megvalósítanak.

„Nagyon jót tett a csapatnak, hogy részt vettünk a Československo má talent-ban. És nagyon boldogok vagyunk, hogy idáig eljutottunk, mert ezáltal rengeteg rajongót szereztünk”- tudatta Csík Csaba.

Fotó: Universal Dance Group

A csapat egyébként a füleki Közösségi központ égisze alatt működik, mely többféle délutáni szakkört kínál a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Az Universal Dance Group 2005-ben alakult, s először a füleki Ki mit tud?-on mutatkoztak be együtt, amit meg is nyertek. Két éve pedig már versenyszerűen táncolnak. A Közösségi központ munkatársai karolták fel őket, hogy a meglévő szabadidős tevékenységek mellett a modern tánc oktatása is biztosítva legyen, de ekkorra sikerre ők sem számítottak.

„Mindenképpen pozitívan értékelem az ilyenfajta tehetségkutató versenyekben a részvételt, mert amellett, hogy megméretésre ad lehetőséget, nagyon sok pozitív élménnyel gazdagodnak”- nyilatkozta Veronika Svetová, a Közösségi központ munkatársa, a tánccsoport „anyja”.

A 2018-as év sok izgalmat és rengeteg pozitív élményt hozott a csapat számára, emellett sokkal összetartóbbak lettek - mondják. De ezután is ugyanilyen erőbedobással készülnek, hisz az életük a tánc, amiben kiteljesedhetnek.

Képgalériánk:
Fotó: Universal Dance Group

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS