2013. január 25., 15:57

Svájci állampolgár lesz Tina Turner

GENF. Svájci állampolgárságot kap Tina Turner amerikai popdíva, aki az 1990-es évek közepén költözött az alpesi országba.

"Boldog vagyok, otthon érzem magam Svájcban. Nem is tudok jobb helyet elképzelni, ahol élhetnék" - nyilatkozta az énekesnő a Blick című svájci lap pénteki számában.

A Zürichsee-Zeitung értesülése szerint a díva már letette a vizsgát a helyi állampolgári ismeretekből.

Az Anna Mae Bullock néven született 73 éves énekesnő a festői kisvárosban, Küsnachtban él a Zürichi-tó partján. Mint fogalmazott, azért szereti az országot, mert garantálja a magánélet szentségét. A sztár, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Private Dancer, a Simply the Best, a WhatÍs Love Got to Do With It?, 2008-2009-es turnéja után vonult vissza.

Jelenleg a zürichi kanton zöld jelzésére vár, de a svájci állampolgársághoz a szövetségi hatóságok hozzájárulása is szükséges. Fél éven belül kaphatja meg az állampolgárságot.

Szóvivője elmondta, hogy az énekesnő rendezni szeretné státusát, és ha megkapja a svájci útlevelet, a Blick szerint visszaadja amerikai állampolgárságát.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.