Rekordközeli látogatottság a Gömör-Kishonti Múzeumban

Virsinszky Tamás 2019. május 22., 15:16

Összesen 747 látogató volt kíváncsi az idei múzeumok és galériák éjszakája rendezvényeire a rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban.

Fotó: Gecse Attila

A Gömör-Kishonti Múzeum már 15. alkalommal csatlakozott a népszerű kulturális kezdeményezéshez. Az idei látogatottság megközelíti a múzeum eddigi 2011-es rekordját, amikor több mint nyolcszázan vettek részt a Múzeumok és Galériák Éjszakája rendezvényein.

Most 747-en érkeztek, ami jóval több mint az elmúlt években és ez arról tanúskodik, hogy az este sikeres volt.

A program nagy érdeklődésnek örvend a felnőttek és a gyerekek körében is. Néhányan rendszeres látogatói a múzeumok és galériák éjszakájának, mások először jártak nálunk, és reméljük, hogy jövőre is visszatérnek”

– közölte Martina Oštrom Mareková, a múzeum PR-menedzsere a TASR hírügynökséggel, hozzátéve: a tavalyi évhez képest 262 látogatóval több érkezett.

Képgalériánk:
Fotó: Gecse Attila

A múzeumok és galériák éjszakáján két új kiállítás nyílt a rimaszombati múzeumban.

Az egyik a Maduar zenekar 25 éves történetét mutatja be. A szeptember 15-ig látogatható kiállítást a rimaszombati zenekar tagjai nyitották meg, akik rövid ízelítőt is adtak legnagyobb slágereikből a múzeum udvarán. 

Fotó: Gecse Attila

A másik frissen nyitott tárlaton Erzsébet királyné - Sissi ruháinak replikái tekinthetők meg. Ez a kiállítás június 16-ig látható a múzeumban. A Czédly Mónika gödöllői szabóműhelyében készült kosztümöket és ruhákat már a megnyitón nagy érdeklődés övezte, a rendezvény ideje alatt ez volt az intézmény leglátogatottabb terme – árulta el a múzeum munkatársa.

0 HOZZÁSZÓLÁS