Ötéves az Ipolysági Szalon

Kaszmán Zoltán 2019. július 02., 16:38

Az ipolysági MyHont Café honlapja 2015. május 1-jén ünnepelte megalapításának harmadik évfordulóját. Ennek apropóján az ötletgazda, Peter Paulenka és társai azzal a céllal szervezték meg az Ipolysági Szalont, hogy teret biztosítsanak a város és a szűkebb régió amatőr és hivatásos képzőművészeinek.

a kiállítók Fotó: Majoroš Magdolna

Az Ipolysági Szalon első tárlatán, a Menora Saag Centrum Artis épületében huszonnyolc kiállító mutatkozott be, köztük ilyen jellegű tapasztalattal még nem rendelkező alapiskolás fiatalokkal és elismert képzőművészekkel. 2016-ban huszonhét, 2017-ben húsz, tavaly pedig huszonnégy alkotó több mint ötven alkotását tekinthették meg az érdeklődők.

A tehetséges művészek kezdetben leginkább festményekkel, grafikákkal és ceruzarajzokkal álltak a nyilvánosság elé, mostanra viszont egyebek mellett szobrokat, fotókat és különböző térplasztikákat is bemutatnak.

Képgalériánk:
Kutak Adrienn és Peter Paulenka Fotó: Majoroš Magdolna

A zsinagóga kiállítóhelyiségében ezúttal tizenkilenc kiállító szerepeltette műveit,

köztük azzal a Tóth Renével, Radúz Galčíkkal, Czibulya Líviával és Pölhös Évával, akik a nevezett csoportos kiállítás eddigi összes tárlatán képviseltették magukat.

A tárlat, amelynek ezúttal is Kutak Adrienn keramikusművész a kurátora, augusztus elejéig látogatható a Menora Saag Centrum Artis kiállítóhelyiségében.

0 HOZZÁSZÓLÁS