Olajjal lelocsolt múzeumi tárgyak ügyében nyomoz a rendőrség Athénban

muzsa.sk | MTI 2018. szeptember 11., 15:50

Olajjal lelocsolt múzeumi tárgyak ügyében nyomoz az athéni rendőrség, az ügynek jelenleg két női gyanúsítottja van, akik azt állítják, hogy bibliai tanításokat követve piszkolták be a relikviákat.

Illusztráció Fotó: archívum
Görög médiabeszámolók szerint az olajfoltok egy részét még júliusban fedezték fel az athéni Bizánci és Keresztény Múzeum egyes kiállítási tárgyain, például szentképeken, márványoszlopokon és írásos táblákon. Nagyjából egy hónappal később pedig az ugyancsak athéni Benaki múzeumban is hasonló foltokra lettek figyelmesek.

Múlt vasárnap aztán az athéni Nemzeti Történeti Múzeum egyik munkatársa két nőre lett figyelmes, akik közül az egyiknek olajfoltos volt a keze. A dolgozó értesítette az őröket.

A hatóságok szerint a két nő ellen köztulajdon megrongálására tett kísérlet miatt indult nyomozás. Mindkét vizsgált esetben a kár csupán kismértékű volt. Az ANA görög hírügynökség szerint a gyanúsítottak azt mondták a rendőröknek, hogy úgy hitték, az olaj gyógyító tulajdonságokkal bír és bibliai tanításokat követve locsolták le a tárgyakat.

Bírósági források szerint mindkét gyanúsított azt állítja: nem állt szándékában kárt okozni és egyikük elismerte, hogy egy vallási csoport tagja.

0 HOZZÁSZÓLÁS