HIRDETÉS

Megjelent a Carissimi idei első száma

hirek.sk 2018. március 01., 13:14
Megjelent a Carissimi idei első száma. A kéthavonta megjelenő lapban ezúttal is színes beszámolókat, hasznos tanácsokat olvashatnak.

Strédl Terézia a mindennapok stresszterheléséről ír. Dr. Kiss László a hippoterápia történetéhez szolgál adalékokkal. Akik segítenek című rovatunkban a nagykeszi Reménység Reszocializációs Központot és Átmeneti Otthont vezető Szőcs házaspárt és fiukat, Dávidot mutatjuk be.

A látássérült fiatalok mozgósítását tűzte ki célul a YALTA projekt, amelynek eredményeiről is beszámolunk. A tanulás öröm is lehet – mozgásterápia a tanulási nehézségek megelőzésére és oldására címmel ismerteti Kulcsár Mihályné az általa kidolgozott terápiát.


Kell-e nekünk integráció? A kérdést Melecski Júlia gyógypedagógus teszi fel. A viselkedésproblémás és/vagy figyelemhiányos gyermekek személyes és oktatási fejlődését szolgálja a Helping Hand elnevezésű nemzetközi projekt, amelybe szlovákiai óvodák és iskolák is bekapcsolódnak.

Bemutatjuk a kommunikációt segítő, magyarországi fejlesztésű szoftvercsaládot, a Verbaliót. Beszámolunk a külhoni magyar családok évének nyitórendezvényéről és a fogyatékos emberek negyedik európai parlamenti napjáról. Nagy Júlia Pető Andrásra, a konduktív pedagógia atyjára emlékezik.

Pongrácz Éva a szociális gazdaság ígéretes megoldásait felsorakoztató workshop előadásait foglalja össze. Futó Mária csípőműtétjének történetét meséli el. Jelentkezik Boros Dóra Barbara pszichológus tanácsadó rovata. Válogatunk a hozzánk érkező levelekből: beszámoló a párkányi speciális alapiskola nyílt napjáról és a nemeskosúti szociális otthon életéről.

Pajor Emese Látássérülés – sérült látás? című könyvét ajánljuk. Összefoglaljuk, hogyan igényelhető támogatás a Carissimitől, és beszámolunk a Carissimi Nonprofit Alap 2017-ben végzett tevékenységéről. Sztakó Zsolt Dzoelt, a karok nélküli fotóst mutatja be. Ebben a számban is van magyar–szlovák és szlovák–magyar szójegyzék. A kiadvány ingyenes, elektronikus változata letölthető a www.carissimi.sk honlapról.

Forrás: Tóth Erika
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS