2021. július 25., 17:02

Még mindig csatlakozhatsz az Ipolysági Szalonhoz!

Az idén már hetedik alkalommal kerül sor az Ipolysági Szalon elnevezésű csoportos kiállításra, aminek megnyitója 2021. augusztus 1-jén, 17 órakor lesz majd a Menora Saag Centrum Artis épületében.

Ipolysági Szalon
a rendezvény résztvevői 2019-ben
Fotó: Majoroš Magdolna
Egy művész veszett el benned? Van otthon olyan rajzod, képed, plasztikád, melyet eddig nem mertél megmutatni a világnak? Ne szégyenkezz! Mutasd meg! Szeretnénk látni!”

– áll a rendezvény hirdetményében.

A szervezők várják a 16 éven felüli alkotókat, akik legfeljebb három képzőművészeti alkotással jelentkezhetnek. Ezeket július 27-én 16 óráig még leadhatják a zsinagógában.

A kiállítóhelyiségben szerepeltetett művek tárlatának kurátora ezúttal is Kutak Adrienn keramikusművész lesz.

Amikor az ipolysági MyHont Café honlapja 2015. május 1-jén megalapításának harmadik évfordulóját ünnepelte, Peter Paulenka és társai megálmodták az Ipolysági Szalont, amelyet azzal a céllal szerveztek meg, hogy teret biztosítsanak a város és a szűkebb régió amatőr és hivatásos képzőművészeinek. Az első tárlaton huszonnyolc kiállító mutatkozott be, köztük ilyen jellegű tapasztalattal még nem rendelkező alapiskolás fiatalokkal és elismert képzőművészekkel. A tehetséges művészek leggyakrabban festményekkel, grafikákkal és ceruzarajzokkal állnak a nyilvánosság elé, egyebek mellett azonban szobrok, fotók és különböző térplasztikák is feltűnnek.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.