2024. február 4., 19:42

Látványos, Van Gogh műveire épülő kiállítás nyílt Budapesten

Van Gogh - The Immersive Experience címmel látható kiállítás február 2-tól a budapesti BOK csarnokban, ahol ezer négyzetméternyi kivetítőn jelenítik meg Vincent van Gogh legismertebb alkotásait - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Vincent Van Gogh
Fotó: TASR/AP

A tárlaton nem láthatók eredeti képek Vincent van Gogh-tól (1853-1890), csupán azok vizuális megjelenítései a több teremből álló, kétezer négyzetméteres audiovizuális kiállítótérben. Mint írták, a látogatók bepillantást nyerhetnek az alkotó életébe is.

A produkcióban megelevenednek a festő napraforgómezői, csillagos égboltjai, sőt a mester hálószobájának ajtaja is kitárul. A kiállítás része egy speciális VR-szoba, valamint egy stúdió is, ahol bárki belebújhat van Gogh bőrébe és elkészítheti saját alkotását - olvasható a közleményben.

A produkciót a világon már több mint 20 millióan látták: többek között New Yorkban, Londonban, Berlinben és Szöulban. A kiállítás szeptember 1-ig várja a látogatókat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.