Kopják Angelika és Krüger Tibor közös fotókiállítása Komáromban

Nagy MIskó Ildikó 2019. április 04., 10:30

Az idén 60 éves komáromi Helios Fotóklub két aktív komáromi tagjának: Kopják Angelika alelnöknek és Krüger Tibornak Így látjuk címmel nyílt közös kiállítása a Duna Menti Múzeum Zichy-palotabeli Folyosógalériájában. A közel félszáz fénykép június 19-ig szemrevételezhető.

Fotó: Kopják Angelika, Krüger Tibor

Az április 2-i tárlatnyitón Holop Ferenc, a Helios Fotókub elnöke magyarul, Janka Mačicová, a Komáromi Regionális Népművelési Központ szakelőadója pedig szlovák nyelven mutatta be a két tehetséges alkotót. Megtudtuk, hogy a „civilben“ magánvállalkozó Krüger Tibor 2011, Kopják Angelika, a helyi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola gazdasági-ügyviteli részlegének vezetője pedig 2014 óta a Helios Fotóklub tagja.

Fotó: Kopják Angelika, Krüger Tibor

Mindketten gyermekkoruktól kisebb-nagyobb sikerrel fotókon örökítik meg az élményeiket, környezetüket.

Önálló kiállításon Tibor korábban Érsekújvárban mutatkozott be a nagyközönségnek, Angelika azonban ilyen minőségében most debütált.

Fotó: Kopják Angelika, Krüger Tibor

„Tibor a szlovákiai fotóklubok Petzval Józsefről elnevezett tavalyi, báni országos körversenyén tagjaink közül a legtöbb pontot szerezte. Ezért javarészt neki köszönhető, hogy a 24. alkalommal megrendezett viadalon a 15 bejelentkezett klubból a Helios Fotóklub az 1. helyen végzett. Angelika pedig a Nemzeti Népművelési Központ által megrendezett Képzőművészeti Spektrumon 2019-ben a járási fordulóban a 3. helyezést érte el.

Fotó: Kopják Angelika, Krüger Tibor

Megjegyzem: az előző években már a most kiállító mindkét alkotó fotói eljutottak az országos fordulóba, ami a színvonalas munkájukat bizonyítja. Nagyon aktív tagjaink, szinte valamennyi klubrendezvényünkön részt vesznek“ - emelte ki két klubtársa érdemeit Holop Ferenc.

A tematikailag sokszínű kiállításon kettőjük közel félszáz művét állították ki.

„Bár fő zsánerük a portréfotó, mindketten szívesen lencsevégre kapnak csodálatos tájakat, érdekes embereket, de nem idegen tőlük az esemény- és aktfotózás sem. Érdemes szemrevételezni a képeiket, amelyek láttán kiderül, hogy ők hogyan látnak ezt-azt, amit sokan talán észre sem vesznek.“

Képgalériánk:
Fotó: Kopják Angelika, Krüger Tibor

A tárlatnyitón szaxofonon közreműködött Litauszki Pál, a Komáromi Művészeti Alapiskola zenetanára és tanítványa, Csiba Henrietta. Június 19-ig érdemes ellátogatni a Zichy-palota emeletén működő galériába.

0 HOZZÁSZÓLÁS