2024. június 3., 20:02

Kihirdették a Nemzetpolitikai Államtitkárság Magyar szemmel című fotópályázatának eredményeit

Június 3-án, a Nemzeti Összetartozás Napjához kapcsolódóan kihirdették a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által meghirdetett Magyar szemmel című fotópályázat eredményeit.

Incze Csaba
Incze Csaba lett az első a közönségdíjazottak között
Fotó: Incze Csaba

A fotópályázatot idén harmadik alkalommal, 2024. április 30-án hirdette meg a Nemzetpolitikai Államtitkárság a 2024 az együttműködő nemzet éve tematikus év keretében. Amint a felhívásban is közölték: „Az együttműködés kapcsolataink építőeleme, legyen szó akár a családról, akár a helyi közösségekről vagy a nemzetről. Mi, magyarok egymás kezét fogjuk – sokszor csak jelképesen, máskor azonban valóban összekapaszkodunk.”

A pályázat keretében három – család, helyi közösségek és nemzet – kategóriában lehetett fotókat beküldeni. A cél az volt, hogy a jelentkezők fényképek formájában mutassák be az együttműködés különböző formáit a család, a helyi közösségek és a nemzet szintjén.

A felhívásra a május 24-i határidőig közel 1500 fotó érkezett a Kárpát-medencéből és a diaszpórából. A szakmai zsűri döntése alapján a család kategória első helyezettje Ótos Annabella (Újvidék), második helyezettje Tordai Ede (Székelyvarság), harmadik helyezettje Debelyácskó Zsófia (Hauzenberg) fotója lett. A helyi közösségek kategóriában első helyen Birtók-Bíró Levente (Szentegyháza), második helyen Dávid Imre-Arnold (Székelyvécke), harmadik helyen Fülöp Lóránt (Agyagfalva) fényképe végzett. A nemzet kategória első helyezettje Dobos Etelke (Csíksomlyó), második helyezettje Urbán Dorottya (Szabadka), harmadik helyezettje pedig Jerszi Gabriella (Sepsisztentgyörgy) fotója lett.

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén is volt közönségszavazás, amelynek nyerteseiről a nézők döntöttek. A közönségszavazás eredményeként az első helyet Incze Csaba (Csíkszentkirály), a második helyet Körtesi Sándor Gábor (Mezőmadaras), a harmadik helyet pedig Farkas Krisztián (Horgos) fényképe nyerte el.

Az első helyezett valamennyi kategóriában 300.000 Ft, a második helyezet 200.000 Ft, a harmadik helyezett pedig 100.000 Ft összegű nyereménnyel gazdagodik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.