2021. augusztus 19., 10:06

Kiállítási lehetőségeket kínál a Rimaszombati Városi Galéria

A Rimaszombati Városi Galéria nyílt pályázatot hirdetett azoknak a művészeknek, akik 2022-ben szeretnének a galéria termeiben kiállítást tartani.

Rimaszombati Városi Galéria kiállítás
Fotó: www.danubiana.sk

Gabriela Garlatyová, a rimaszombati galéria kurátora a TASR-rel azt közölte, hogy az érdeklődők szeptember végéig küldhetik el a projektterveiket.

A nyílt felhívással a rimaszombati galéria a kortárs szlovák vizuális művészetet akarja támogatni. „A felhívásban nem határoztak meg pontos témát. Egyéni és csoportos kiállítás rendezésére is lehetőség van” – tette hozzá Garlatyová azzal, hogy a felhívás feltétele, hogy a projekt megvalósítható legyen a galéria helyiségeiben.

A felhívásra a művészek és kurátorok bármely generációja jelentkezhet, akár kezdő szerzők is.

A beérkező projektterveket októberben fogja elbírálni a Rimaszombati Városi Galéria tanácsa, ezt követően kérvényezik a Művészeti Alapnál a támogatást. „A projekt csak akkor valósulhat meg, ha sikerül anyagi támogatást szerezni vagy a társfinanszírozás más formáját megtalálni” – magyarázta Garlatyová.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.