Kiállítás és emlékest Dunaszerdahelyen

Múzsa 2018. április 30., 18:32

A Csallóköz szívében a Szent György-napok után sem maradnak program nélkül a kultúrakedvelők. Május 2-án a nemrég elhunyt Kulcsár Ferencre emlékeznek, május 4-én pedig a CAFFART Képzőművészeti Egyesület kiállítására kerül sor.

Fotó: Kortárs Magyar Galéria facebook oldala

A CUVÉE BORBÁR lesz a helyszíne szerdán a 18.00 órakor kezdődő Kulcsár Ferenc emlékestnek, ahol Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke és Zirig Árpád költő megidézik a március 22-én elhunyt felvidéki magyar költő emlékezetét. Ezután sor kerül Vilcsek Béla Hármaskönyv című hármas mongoráfiájának bemutatására is. Az Opus-könyvek 8. darabjából közelebb kerül az olvasó Kulcsár Ferenc, Tóth László és Varga Imre életútjának, fejlődéstörténetének megismeréséhez, megértéséhez. A szerzővel Tóth László és Varga Imre beszélget. Közreműködik Tarr Csilla.

A Kortárs Magyar Galéria (Vermes-villa) legújabb tárlatán pénteken a CAFFART Képzőművészeti Egyesület művészei mutatják be alkotásaikat. A kiállítókat és műveiket dr. Gyenes Gábor művészettörténész méltatja. A tárlatnyitó 18.00 órakor kezdődik, és a műveket május 25-ig tekinthetik meg képzőművészet szerelmesei.

0 HOZZÁSZÓLÁS