HIRDETÉS

Jön a feltekerhető tévé!

hirek.sk 2018. január 07., 12:22
Néhány évvel ezelőtt az LG már bemutatott egy olyan 18 colos képernyő prototípust, ami hajlítható volt, sőt akár fel is lehetett tekerni, méghozzá anélkül, hogy a kijelzőnek bármi baja esett volna. A dél-koreai gyártó azóta nem jött elő hasonló megoldással, de ez nem azt jelenti, hogy nem fejlesztik tovább a technológiát, hiszen a Las Vegasban január 9-én kezdődő CES-en mutatják be a legújabb verziót, ami már 65 col képátmérőjű, ami azt jelenti, hogy az LG lényegében megvalósította a feltekerhető tévét.

A futurisztikus kijelző ráadásul OLED-technológia, és az aktuális trendeknek megfelelően képes a 4K-s felbontás megjelenítésére.

Hogy pontosan mire jó egy felgöngyölhető képernyő, az persze egyelőre kérdéses, bár kétségtelen, hogy minden nappaliban elég menőn mutatna, ha a tévé bekapcsolását nem az jelentené, hogy felvillan a korábban sötét képernyő, hanem egy kijelző emelkedne ki a szekrényből.


Azon persze még senkinek nem kell tipródni, hogy miből vesz ilyen készüléket, hiszen a 65 colos képernyő egyelőre csak prototípus, nem kereskedelmi forgalomba szánja az LG, csupán erődemonstráció (akárcsak a 8K-s kijelzőjük), hogy hol tart manapság a gyártó által egyre inkább preferált OLED-technológia.

Forrás: Hir24.hu
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS