Húsvéti várlátogatás Bajmócon

2011. április 6., 09:52
hirek.sk
BAJMÓC. Április 19-től 25-ig megtekinthetők a múzeum tavasszal kapcsolatos tárgyai, gyűjteményei. Ez a rendezvény-sorozat az idény első és egyben legújabb programja.

2007-ben rendeztek először tavaszi, húsvéti programsorozatot Bajmócon, s azóta is nagy az érdeklődés iránta. Idén április 19-től 25-ig megtekinthetők a múzeum tavasszal kapcsolatos tárgyai, gyűjteményei, de lesz tojásfestés-bemutató is. Zöldcsütörtökön és Nagypénteken 10.00 és 15.00 óra között fogadják a látogatókat. Húsvét szombatján, vasárnap és hétfőn 16.00 óráig tart nyitva a bajmóci vár és múzeum.

A húsvéti ünnepek után, 28-án kezdődik az év szenzációja a bajmóci várban, a nemzetközileg elismert kísértet és szellem fesztivál. A 18. évfolyam április 28-án veszi kezdetét. A program hagyományosan a vámpírok, kísértetek és szellemek éjszakai vársétájával indul, de sokkal kevesebb lesz idén a megkötés, mint korábban. Amolyan „kísértet majális“ lesz, ahol nemcsak egymással találkoznak majd a bajmóci vár kedvenc szellemei, hanem a látogatókkal is. A rendezvényt „musical“ jellegűre koreografálták. Több lesz a zene és a tánc, mint a korábbi években, de a látogatóknak így is „égnek áll majd a hajuk a félelmetes jelenetek láttán“.

Kövesse facebook oldalunkat is!