Harry Potter tárlat Londonban

2011. április 7., 00:38
LONDON. A Harry Potter filmek eredeti kellékeiből, díszleteiből nyílt kedden kiállítás a New York-i Discovery Time Square kulturális központban. Közben J. K. Rowling fontolóra vette a regények digitális kiadását is.

A tárlat látogatói beleülhetnek Hagrid székébe, kipróbálhatják a Teszlek süveget, valamint a kviddics játékot és végigsétálhatnak a Roxfort varázslóiskola nagy fogadócsarnokán. Azokat a jelmezeket is meg lehet tekinteni, amelyekben Harry, Hermione és Ron - a J. K. Rowling regényfolyamából készült filmek főszereplői - életük első iskolai bálján vettek részt.

A kiállítás szeptember 5-ig várja a vendégeket, azt követően Seattle-be, Chicagóba, Bostonba, majd Torontóba költözik.  Közben az idei nyári moziszezon legjobban várt filmjei között július 15-én végre a filmszínházakba kerül a legeslegutolsó Potter-produkció, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. része is.

Rowling regényei világszerte 450 millió példányban keltek el. Az írónő londoni ügynöke hétfőn arról számolt be, hogy az írónő a regénysorozat e-könyvben történő kiadásán gondolkodik.

Rowling korábban engedélyezte a könyvek digitális audio letöltését, de mindeddig elzárkózott az e-könyves változattól, pedig a rajongók már jelezték, hogy a 6-800 oldalas kötetek könnyebben kezelhetőek lennének digitális változatban. Egyes jelentések szerint az internetes kalózkodás miatt ódzkodott az e-verziótól, de illegális honlapokról már letölthetőek a regények.

Kövesse facebook oldalunkat is!