Gömör-Kishont szeme versekben

Majoros Jácint 2019. július 17., 11:03

Különleges kiállítás megnyitójára került sor a rimaszombati Városháza Galériában, ahol a tornaljai Káli Krisztián és élettársa Csóri Magdaléna író-költő Gömör-Kishont szeme címmel nyitotta meg kétrészes tárlatát.

Fotó: Majoros Jácint

A most megnyíló első rész a Természet kontra városok címet viseli, az augusztusban nyíló második rész pedig Gömör-Kishonti portrék címmel váltja majd a most látható harminc fotót.

Fotó: Majoros Jácint

Káli Krisztián elmondta, a fotók úgy keletkeztek, hogy három éve járja a régiót, és próbálja megörökíteni azokat az eseményeket, városokat, amiket fontosnak tart, hogy bemutásra kerüljenek. A kiállítást is azért osztotta két részre, mert a régióból nagyon nehéz kiválasztani 30 képet, amiből egy komoly kiállítást lehetne összeállítani.

Fotó: Majoros Jácint

Káli szeretné bemutatni az embereket, akik ezen a vidéken élnek és azt az életstílust, amit lehet, hogy már úgy 10-15 év múlva sem látunk.

Fotó: Majoros Jácint

A kiállítás különlegességét a képekhez írt versek adják, amelyeket Krisztián élettársa írt, aki költő- és íróként is tevékenykedik pedagógus pályafutása mellett. 

Fotó: Majoros Jácint

Csóri Magdaléna szerint Krisztián képei inspirálták, ráadásul ennek köszönhetően ismerkedtek meg és indultak el közös úton.  

Képgalériánk:
Fotó: Majoros Jácint

A rimaszombati, jobb sorsa érdemes egykori megyeháza, pár lézengő vonat az állomáson, ködbe burkolózó gömöri falvak, egykor emberek lakta, mára elhagyatott romlásnak idnuló épületek, egy-egy „ékköve“ Gömörnek látható az első rész a Természet kontra városok alcímet viselő kiállításon, amely augusztus 5-ig lesz látogatható. A tárlat  második részét Gömör-Kishonti portrék címmel augusztus 6-án nyitják és az szeptember 13-ig lesz megtekinthető a Városháza Galériában Rimaszombatban.
0 HOZZÁSZÓLÁS