2023. április 29., 13:15

Gálaműsorral és szakmai díjak átadásával ünnepelnek a Nemzeti Táncszínházban

Gálaműsorral és szakmai díjak átadásával ünnepli a tánc világnapját szombaton a Magyar Táncművészek Szövetsége a Nemzeti Táncszínházban.

Magyar Állami Népi Együttes
Fotó: Dusa Gábor

A táncszínház is csatlakozott a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiához, amelyről Vidnyánszky Attila, a fesztivál művészeti vezetője és a Nemzeti Színház igazgatója számolt be a tánc világnapján tartott szombati sajtótájékoztatón.

Kiemelte: ez az első színházi olimpia, ahol a program szerves része a táncművészet. A táncszakma megérezte a lehetőséget ebben - mondta. Hozzátette:  a táncszakmára a világra való nyitottság a jellemző, ebben példát mutathat a magyar színházi szakmának.

Mihályi Gábor, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnöke, elmondta: a tánc világnapján minden évben gálaestet rendeznek, ahol a magyar táncélet szereplőit köszöntik és a művészeti produkciók mellett átadják a szövetség szakmai elismeréseit, az Imre Zoltán Alapítvány és az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjait. Díjat kapnak a növendékek, elismert művészek, táncpedagógusok és neves alkotók.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.