HIRDETÉS

Fölszállott a páva - Ma lesz az utolsó két területi válogató

hirek.sk 2017. november 10., 13:15
BUDAPEST. A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor utolsó két területi válogatójának, a hajdúböszörményinek és az erdélyi Mikházán forgatottnak az összefoglalóját láthatják a nézők ma este a Duna Televízióban.

A Hagyomány összeköt mottóval megrendezett műsorban elsőként, 20 óra 25 perctől a hajdúböszörményi, utána pedig az erdélyi Mikházán tartott területi válogatón készült filmeket tekinthetik meg a Duna Televízió nézői.   

A hajdúszoboszlói területi válogatón több száz szereplő, számos tehetség lépett a zsűri elé. Az erdélyi Mikházán valóságos fesztiválhangulatban zajlott a válogató, amely bizonyság arra is, mekkora szerepet tölt be a magyar nyelv és kultúra megőrzésében a népzene és a néptánc, a hagyományok tovább örökítése.   

A mai adással lezárul a területi válogatókat összegző filmek sora, teljessé válik az elődöntők mezőnye. A területi válogatókból 48 produkció kerül az élőben sugárzott elődöntőkbe, amelyek november 17-től láthatók. A középdöntőket december 15-én és 22-én, a döntőt december 29-én rendezik, ahol a 4 kategóriagyőztes mellett a közönség is kiválasztja 2017 legjobb produkcióját.   

Idén is 4 kategóriában állnak a zsűri elé a versenyzők: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok, valamint néptáncegyüttesek.   

A zsűri elnöke ezúttal is Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze. Idén is szerepel a bírálók között Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes és Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa. Visszatér a zsűribe Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus is. A műsort Novák Péter és Morvai Noémi vezeti.

Adás: 2017. november 10. (Duna 20.25), a vágatlan produkciók megtekinthetők:

www.mediaklikk.hu/pava

Forrás: MTI
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS