HIRDETÉS

Erős fagyokat hoz a hétvége

hirek.sk 2018. február 22., 09:33
POZSONY. Jelentős lehűlés várható már a hétvégén, amikor északkeleti irányból hideg levegő áramlik térségünkbe. Az előrejelzések szerint helyenként a hőmérséklet akár -20 Celsius-fokig is süllyedhet.

A hideg levegő áramlása nagy valószínűséggel jövő hét első napjaiban is folytatódik – tájékoztat honlapján a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

Az előrejelzés szerint helyenként már szombaton is meghaladhatja a -15 Celsius-fokot az éjszakai hőmérséklet, vasárnap pedig helyenként, főleg a völgyekben, völgykatlanokban akár -20 fokig is csökkenhet a hőmérő higanyszála. A hét utolsó napján a nappali csúcshőmérséklet várhatóan -7 és -1, északon -9 fok körül alakul. Szeles időre, felhős égboltra számíthatunk, néhol gyenge havazás várható.

Hétfőn is folytatódik a fagypont alatti hőmérséklet. Az SHMÚ előrejelzése szerint szintén szeles időjárás és rendkívüli hideg várható, éjjel -10 és -17 fok közötti értékek várhatók, de ha felszakadozik a felhőzet, elszórtan akár -25 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Napközben -8/-3, északon -11 fokot mutatnak majd a hőmérők.

Forrás: tvnoviny.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS