2020. november 28., 11:05

Emlékérme-sorozatot jelentet meg a Szlovák Nemzeti Bank a 20 éves Ifjú Szivek Táncszínház tiszteletére

Az Ifjú Szivek Táncszínház a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet jelentős műhelye. Fő érdeme, hogy Közép-Európa tradicionális tánc- és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja be idehaza és külföldön egyaránt.

Ifjú Szívek
Fotó: Sokol Zsuzsanna

A pénzérmék egyik oldalán a társulat pozsonyi széháza, a másik oldalán a táncszínház logója látható.

Az érme sorozat díszcsomagolása tartalmaz egy háromnyelvű ismertetőt is, mely összefoglalja a társulattal kapcsolatos fontosabb információkat és az elmúlt 20 év kiemelkedő sikereit.

“Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt húsz évben figyelemmel kísérte és támogatta munkánkat. Azon leszünk, hogy a jövőben is aktuális, innovatív és egyedi előadásokat készítsünk és továbbra is rászolgáljunk a közönség figyelmére. Nagy öröm ez számomra, megtisztelő” – nyilatkozta Hégli Dusan, a hivatásos táncszínház alapító igazgatója és jelenlegi művészeti igazgatója. A szlovák jegybank érme sorozata november végétől lesz elérhető.

Az Ifjú Szivek Táncszínház az első szlovákiai színházi társulat, amely már három alkalommal is meghívást kapott az avignoni színházi fesztiválra. A kortárs színház rangos nemzetközi fesztiválján 2017-ben Finetuning című előadásukkal Tournesol-díjat nyertek. A társulat fenntartója a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.