2021. október 1., 09:20

Elmozdulások – Még látogatható Kutak Adrienn tárlata - Képgalériával

Még 2021. szeptember 10-én a XXXIX. Honti Kulturális Napok keretein belül nyitották meg Kutak Adrienn keramikusművész tárlatát. Az Elmozdulások című kiállítás október 10-éig az ipolysági Menora Saag Centrum Artis épületében látogatható.

elmozdulasok001
Médialapozó
Fotó: Kaszmán Zoltán
Kutak Adrienn

A különböző technikák alkalmazásával, többek között olajrakuval létrejött alkotások az elmúlt néhány évben  a hódmezővásárhelyi szimpóziumon készültek. A tárlat kurátora a veresegyházi Udvarház Galéria vezetője, Klement Zoltán.

A tárlat leglátványosabb darabjai kétségkívül a Rétegek és az Elmozdulás 2019-ben készített darabjai.

A legyártott porcelánlapok kezdetben statikusak voltak; három évvel ezelőtt merült fel, hogy mi lenne, ha azokat el is lehetne mozdítani“

– fogalmazta meg kérdésünkre a művésznő, majd hozzátette:

A kinetikus, forgatható porcelánlapokat mágnes tartja össze. Az ekkor még Lebegés névre keresztelt tárlat így kapta a végleges Elmozdulás nevet.“
Kutak Adrienn augusztus folyamán a Komáromban rendezett I. Felvidéki Szépművészeti Biennálén elnyerte a Külgazdasági és Külügyminisztérium Díját.
elmozdulasok004
+8 kép a galériában
Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.