2018. június 8., 19:39

Egy hétig volt szoborba zárva Abraham Poincheval francia művész

Hét napot töltött el egy fából faragott óriás szoborban Abraham Poincheval francia művész.

performansz
Fotó: TASR

A férfinak végig ülve kellett maradnia a 3,2 méter magas és vörösfenyőből készült szoborban az Aurignac-i Múzeum parkjában.

"Nagyon intenzív volt, igazán elképesztő. Embert próbáló volt, igen, sokkal nagyobb megpróbáltatás volt, mint gondoltam" - hangoztatta pénteken, amikor előjött a szoborból. Hozzátette, hogy az alvás esett leginkább a nehezére.

Poincheval 20 liter vizet és szárított húst "vitt magával" önkéntes száműzetésébe. Egy kicsiny nyíláson át érzékelhette, hogy éjszaka vagy nappal van-e, és azon keresztül beszélgethetett emberekkel.

Az Aurignac-i Múzeum közölte, hogy a performanszra mintegy ezer látogató volt kíváncsi, voltak, akik történeteket olvastak fel a férfinak, aki korábban több alkalommal is élt elzárt helyen.

Tavaly tavasszal Poincheval egy hetet töltött egy többtonnás sziklába zárva. A nagy mészkőszikla két felében úgy alakították ki az üreget, hogy az egy ülő embert formázzon, ide ült be a művész.

Később egy másik projektjével hívta fel magára a figyelmet: három hét kotlással kilenc tyúktojást költött ki Párizsban, a Palais de Tokyo modern művészeti múzeumban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.